Als u een huis wilt kopen in Duitsland kunt u ervoor kiezen om hier geen aankoopmakelaar bij te betrekken. U kunt er ook voor kiezen om een Nederlandse of een Duitse aankoopmakelaar in de arm te nemen.Wat is nu de beste keuze?

U kunt ervoor kiezen om geen aankoopmakelaar te betrekken bij het kopen van een huis in Duitsland. Dit is zeer onverstandig. Een makelaar wijst u namelijk op de eventuele gebreken van het huis en de omgeving die u zelf minder snel zult zien. Vaak betalen mensen die geen aankoopmakelaar in de arm nemen veel meer voor een huis dan dat het waard is. U kunt ook kiezen voor een Nederlandse makelaar. U zult dan geen last hebben van een taalprobleem, maar een Nederlandse aankoopmakelaar is vaak niet direct betrokken bij het huis en weet dus niet veel van de gebreken.
Het is het meest verstandig om een Duitse aankoopmakelaar in de arm te nemen. Dit heeft namelijk veel voordelen. Een Duitse aankoopmakelaar weet precies welke huizen er in de buurt te koop staan, waardoor u niet lang hoeft te zoeken. Zonder aankoopmakelaar is het een stuk moeilijker om te weten te komen welke huizen er te koop staan. Daarnaast weet hij wat de gebreken van de huizen zijn, waardoor u precies weet hoeveel het huis waard is. Tevens kan hij beter onderhandelen met de bewoners van het huis, omdat hij hun landgenoot is. Een Nederlandse makelaar of uzelfzal dit minder goed lukken, omdat de bewoners Nederlanders meer als vreemden zien.

Al met al zult u met een Duitse aankoopmakelaar enkel betalen wat het huis daadwerkelijk waard is. In veel gevallen bent u zo veel goedkoper uit. Het is dus het beste om een Duitse aankoopmakelaar bij de koop van een huis in Duitsland te betrekken.

 

Voordelen van een aankoopmakelaar in Duitsland