U bent van plan een huis te kopen in Duitsland en u hebt besloten om hier een Duitse aankoopmakelaar bij te betrekken. U gaat dan wel met een makelaar werken, maar dat betekent niet dat u zelf niets meer hoeft te doen. U zult bijvoorbeeld zelf op zoek moeten gaan naar een makelaar en u moet de uiteindelijke beslissing over een huis nemen.

Waar vindt u een betrouwbare makelaar? Het beste is om op internet op zoek te gaan naar een aankoopmakelaar die goed aangeschreven staat. Vaak kunt u referenties vinden op de website of anders kunt u hiernaar zoeken op Google. Een betrouwbare aankoopmakelaar geeft vaak ook duidelijk zijn tarieven aan. Daarnaast is het goed om naar uw gevoel te luisteren als u voor het eerst contact met de aankoopmakelaar hebt.Een huis kopen in Duitsland met een Duitse aankoopmakelaar
U heeft een betrouwbare makelaar gevonden, en nu? Zorg ervoor dat u precies weet wat de tarieven van de aankoopmakelaar zijn, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. De makelaar zal u vragen wat uw wensen zijn en gaat aan de hand hiervan op zoek naar een woning. Als hij een woning heeft gevonden die (voor een deel) aan uw wensen voldoet, zal hij contact met u opnemen. U kunt dan samen met hem de woning gaan bezichtigen. Hij zal u wijzen of de goede en de slechte punten van de woning. Ook zal hij in onderhandeling gaan over de prijs, zodat u niet meer betaalt dan de eigenlijke waarde. Daarna moet u beslissen of u het huis wilt of niet. Deze keuze zal niet zo moeilijk zijn, omdat u de gebreken en de waarde van het huis kent. Als u het huis niet wilt, gaat de makelaar opnieuw voor u op zoek.

U moet er dus voor zorgen dat u een betrouwbare makelaar in de arm neemt en dat u duidelijk weet wat zijn tarieven zijn. De aankoopmakelaar zal u op verschillende huizen wijzen die aan uw wensen voldoen. Deze huizen zal hij met u bezichtigen en hij zal u laten zien welke gebreken een huis vertoont. Daarnaast zal hij onderhandelen over de prijs. De aankoopmakelaar zorgt er dus voor dat u niet zomaar opgelicht kunt worden.