Een huis kopen in Duitsland is nog niet zo eenvoudig, want moet u hier nu een Nederlandse of een Duitse aankoopmakelaar bij betrekken? Maar heeft u eigenlijk wel eens gedacht aan een aankoopmakelaar in de grensstreek? Die combineert namelijk de voor- en nadelen van een Duitse en een Nederlandse aankoopmakelaar.

Een Nederlandse aankoopmakelaar heeft als voordeel dat u niet zit met een taalprobleem. Het nadeel is dat een Nederlandse aaankoopmakelaar niet zelf in Duitsland woont en dus niet direct is betrokken bij de huizen. Hierdoor weet hij maar weinig van de gebreken van de huizen in Duitsland. Met een Duitse aankoopmakelaar heeft u eerder last van een taalprobleem. Het voordeel is dat een Duitse makelaar veel kan vertellen over de gebreken van een huis. Daarnaast is hij een landgenoot van de bewoners en kan hij beter onderhandelen over de prijs dan een Nederlandse aankoopmakelaar.
Een aankoopmakelaar in de grensstreek combineert de voor- en nadelen van een Duitse en eeAankoopmakelaar in de grensstreekn Nederlandse aankoopmakelaar. Zijn voordelen zijn dat hij direct is betrokken bij de huizen en dus veel van de gebreken afweet en dat hij dichtbij Duitsland woont, waardoor hij ook beter kan onderhandelen over de prijs. Natuurlijk weet een Duitse aankoopmakelaar meer van de gebreken en zal hij ook beter kunnen onderhandelen, maar een aankoopmakelaar in de grensstreek heeft ook nog als voordeel dat u niet zit met een taalprobleem.

Als u een aankoopmakelaar in de grensstreek betrekt bij de aankoop van een huis is Duitsland, combineert u de voor- en nadelen van een Duitse en een Nederlandse aankoopmakelaar. Als u niet goed Duits spreekt, is het verstandig om een aankoopmakelaar in de grensstreek in de arm te nemen. U kunt dan voor een deel gebruik maken van de voordelen van een Duitse aankoopmakelaar en u zit niet met een taalprobleem.